Vanaf 1 januari 2015 valt de ‘fiets van de zaak’ onder de WKR regeling. Binnen die regeling mag een werkgever 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan vergoedingen en verstrekkingen aan de werknemer. Deze vergoedingen en verstrekkingen zijn onbelast. Dus belastingvrij. Zorg wel dat je niet boven die 1,2% komt want dan betaal je daarover 80% belasting.

De Werk Kosten Regeling (WKR) regeling is in de plaats gekomen van het fietsplan en heeft meer mogelijkheden. Die forfaitaire of vrije ruimte van 1,2% geldt niet alleen voor de fiets maar ook voor andere vergoedingen. Bijv. een scooter, telefoon, fitnessabonnement of een (elektrische) fiets en er worden geen eisen aan gesteld. Je hoeft dus ook niet meer te verantwoorden dat die fiets bedoeld is voor je woon-werk verkeer.

Hoe hoger het loon is hoe hoger is die vrije ruimte. Maar wanneer je graag een fiets wilt hebben welke meer kost dan die beschikbare 1,2% dan kun je je fietsaanschaf ook spreiden over bijv. 3 jaar. Daar biedt Hoogma Fietsen ook lease mogelijkheden voor zodat je 3×1,2% kunt besteden.

Of je een fiets ineens wil aanschaffen, met of zonder bijbetaling voor het bedrag boven die vrije ruimte of het bedrag wil spreiden over 3 jaar? Hoogma Fietsen heeft de fiets die bij je past.

Benieuwd naar je mogelijkheden? Informeer ernaar.

Bekroond met een 9,7 in de AD test 2016

van € 599,- nu voor:

499,00

Ook leverbaar in herenmodel 50 cm of 66 cm of damesmodel 62. Kleur black mat. van 649,- nu voor 539,00

Mooie transporter met voordrager, stuurslot, terugtraprem en drie versnellingen. Leverbaar in damesframe 51 of 57 cm in matzwart gletcher blue mat of tropic green mat. In herenframe 56 of 62 cm matzwart.